Juniorkok

 Editie 2016 – Maandag 14 maart 2016

WR_hopscheutenkok_def

Maandagavond 14 maart 2016 werden in een bomvolle zaal van hotel-feestzaal Palace (Poperinge) de laureaten bekendgemaakt van de twee prestigieuze wedstrijden die de vzw Keurbroederschap De Witte Ranke organiseerde.- zie nieuwsberichten

DSC01507

WEDSTRIJDREGLEMENT “Beste Belgische Hopscheutenkok 2016 De Witte Ranke”

  1. Kunnen meedingen : alle personen afgestudeerd in hoger secundair onderwijs hotel- en of restaurantafdeling en/of middenstandsopleiding horeca of werkzaam in een restaurant, geboren na 31/12/1987 (max. 28 jaar op 01/01/2016) en niet tot laureaat van deze wedstrijd bekroond.
  2. De kandidaten sturen vóór 14 februari 2016 hun uitgetikt recept, opgesteld in correct Nederlands, naar : Keurbroederschap “De Witte Ranke” vzw t.a.v. Mevr. Vroman Desmet, Doornstraat 15 bus 15h  8970 Poperinge – T 057 33 75 33  Email : dewitteranke@gmail.com
  3. Het recept moet aan volgende voorwaarden voldoen :
    • a. bedoeld zijn voor zes personen
    • b. de juiste bereiding beschrijven van een vrije creatie met hopscheuten
    • c. een opsomming bevatten van de correcte grondstoffen (verse producten)
    • d. van creativiteit getuigen en nog nooit eerder met een prijs bekroond zijn
  4. Een leesjury selecteert op basis van een anonieme leesproef zes finalisten.
  5. De zes finalisten worden uitgenodigd tot de finale op maandag 14 maart 2016 om 10.00u in de keukens van Syntra West, Doorniksesteenweg 220 in 8500 Kortrijk.
  6. Tijdens de finale wordt van de finalisten verwacht om te bereiden :
    • a. het onder 3b beschreven gerecht
    • b. een opgelegd gerecht (uit de klassieke keuken) met hopscheuten, al dan niet met een eigentijdse toets.
    • Alle gerechten dienen gedresseerd te worden op neutrale witte borden van Syntra West.
  7. De deelnemers brengen zelf de grondstoffen (voor zes personen) mee voor het onder 3b beschreven gerecht. De ingrediënten voor het opgelegde gerecht zijn ter plaatse aanwezig. Er mogen geen bereide producten meegebracht worden, bladerdeeg en fonds uitgezonderd. Alle hedendaagse keukenapparatuur (zoals paco jet, thermomix enz.) dienen de deelnemers zelf mee te brengen. De keukenactiviteiten beginnen om 11 uur. Het proeven van het eerste gerecht begint om 13u30.  De exacte volgorde van presentatie aan de zaaljury wordt vastgelegd bij loting. De deelnemers houden zich strikt aan dit opgelegde tijdschema. Tijdens de wedstrijd is het voor de deelnemers niet toegelaten internet, gsm, telefoon of fax te gebruiken.
  8. De keukenury o.l.v. chef Reinhout Reniere (restaurant Zeno Brugge) 1 beoordeelt de keukenactiviteiten. De proefjury o.l.v. mevr. Dina Vroman-Desmet beoordeelt in de zaal beide gerechten.
  9. De rekenjury staat in voor de verwerking van de puntentotalen van de jury’s.
  10. Titel en prijzen :
    • a. De laureaat krijgt de titel ‘Beste Belgische Hopscheutenkok 2016 De Witte Ranke  – Ereprijs NV Dupont’, uitgedrukt in een diploma en erelint.
    • De laureaat ontvangt als hoofdprijs 1.000 euro in speciën en een prijzenpakket.
    • De finalisten krijgen een diploma, erelint en prijzenpakket.
    • b. De meest inventieve en creatiefste finalist van de wedstrijd wordt bekroond met de creativiteitsprijs, uitgereikt door Syntra Vlaanderen.
    • c. De prijs van de Stad Poperinge gaat naar de deelnemer met de best bereide en smakelijkste hopscheuten.
  11. De beslissingen van de jury’s zijn onaanvechtbaar en bindend, er wordt geen briefwisseling over gevoerd.
  12. De deelnemers hebben geen verhaal tegenover de inrichtende vereniging bij gebeurlijke ongevallen en nemen vrijwillig en op eigen aansprakelijkheid deel.
  13. De proclamatie gebeurt op 14 maart 2016 om 19.00u in zaal Palace, Ieperstraat 34 in Poperinge en wordt gevolgd door een receptie en een kapittelbanket waar alle finalisten gratis doch verplicht aanwezig zijn (in beroepskledij).  Bij afwezigheid kunnen de verworven prijzen niet worden opgeëist.
  14. De inrichtende vereniging geniet het voorrecht om de winnende recepten te publiceren en/of er gebruik van te maken.
  15. De laureaat krijgt de kans om als jurylid op te treden tijdens de volgende editie van deze culinaire wedstrijd.

Deze veertiende culinaire wedstrijd voor is een organisatie van vzw Keurbroederschap De Witte Ranke.

zie ‘Nieuwsberichten’

 

              

logo_wr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s