Intronisatie 2016

Intronisatie 2016
De Witte Ranke introniseert twee nieuwe leden

Op maandag 19 september 2016 werden twee nieuwe leden opgenomen in de vzw Keurbroederschap De Witte Ranke. Het intronisatiefeest startte om 10.30u. met de traditionele Groet aan het beeld (Dochter van Pupurn) op de binnenkoer van het Hopmuseum in de Gasthuisstraat. Heel wat aanwezige leden bevestigden via een persoonlijk attribuut, waaraan een anekdote verbonden was, hun engagement voor stad en streek.

Om 11u. was er in CC Ghybe een academische zitting. Laura Vandewynckel (°1986, Poperinge) sprak over het ontstaan en de evolutie van de animatiefilm. Ze belichtte de diverse soorten animatiefilm en projecteerde haar eigen kortfilm. Laura maakte als eindwerk voor haar Master Audiovisuele Kunsten, afdeling animatiefilm, aan het RITCS Brussel een stop-motion film van ca. 5 min. met de titel ‘Het Paradijs’. Hiermee behaalde ze een nominatie in Cannes in 2015 en kreeg ze op het filmfestival van Oostende een Ensor. De kortfilm werd in februari op Canvas getoond. Laura werd dit jaar ook genomineerd in de categorie opkomend talent van de Cultuurprijzen Poperinge.

Rond 12u. werden twee nieuwe leden geïntroniseerd, nl. Marleen Baelde (mede-bedrijfsleidster van Made in Inox, en vooral ook grote voorvechter van lokale cultuur en erfgoed), voorgedragen door meter Nele Boudry (die haar metekind live tekende op het podium) en Wim Chielens (directeur van de stedelijke kunstacademie, auteur, voorzitter vzw De Fietseling), voorgedragen door peter Bertrand Pouseele. Nadien volgde een feest in restaurant Terminus.