Intronisatie 2015

De Witte Ranke introniseert drie nieuwe leden

Op maandag 21 september hield de vzw Keurbroederschap De Witte Ranke haar jaarlijkse intronisatiefeest. De dag startte met een traditionele Groet aan het Beeld op de binnenkoer van het Hopmuseum. De Witte Ranke liet immers in 2003 het beeld Dochter van Pupurn maken door de Poperingse kunstenares Nele Boudry – intussen ook lid van de vzw – die voor de gelegenheid nog eens de symboliek achter het beeld uitlegde.

Na de Groet en de obligate St.-Bernardus Tripel volgde in het Talbot House een academische zitting. Na de inleiding door baljuw (voorzitter) Bart Wemaere gaf manager Raf Craenhals van het Talbot House een voordracht over het belang van dit huis en over de impact van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog op dit Britse huis en op stad en streek. Tegelijk kondigde hij het programma aan voor de honderdste verjaardag van Talbot House, dat loopt van 10 tot 16 december 2015.

Na deze sfeervolle uiteenzetting met powerpoint werden drie nieuwe leden geïntroniseerd. Meter Carmen Logie stelde Jane Cheung voor. Zij is bedrijfsleider van Outside Travel, dat jaarlijks een zeer gevarieerd vrijetijdsaanbod voor duizenden kinderen, verenigingen en bedrijven aanbiedt en tegelijk een reisbureau omvat. Peter Pieter Verheyde droeg Marnix Cornette voor, bedrijfsleider van RFN Abele, dat bedrijven helpt met fiscaliteit en boekhouding in Frankrijk. Tenslotte brak peter Bart Decuyper een lans voor Xavier Vandromme, zaakvoerder van Het Poperings Verzekeringsburo en notoir wielerkenner en organisator van wielerwedstrijden in Poperinge.

Na de zitting werd het feest verder gezet in restaurant Palace, waar chef Pascal Theeten en zijn vrouw Martine hun kunnen op gastronomisch vlak etaleerden.