Intronisatie 2013

Traditioneel startte het intronisatiefeest, dit jaar op maandag 23 september, met een Groet aan het beeld ‘De Dochter van Pupurn’.
Na de Groet en een Tripel als vroeg aperitief begon de academische zitting in zaal Den Aria (stadsschaal) met een wervende toespraak van de baljuw.
Nadien was het tijd voor de gastspreker: “Poperinge meet zich al een tijdje de titel Hoofdstad van het Goede Leven aan. Tegelijk is Poperinge al decennia een bakermat van streekspecialiteiten. De inspanningen om de authenticiteit van streekgerechten én –bieren nog te verhogen zijn niet gering en daar werkt ook De Witte Ranke al jaren aan mee. Poperinge mag ook trots zijn op z’n drie brouwerijen met een groot assortiment bieren. Over die bieren en over hop spreekt vandaag tot u Jef Van den Steen. We kennen hem allemaal als een eminent bierkenner en auteur van een aantal boeken rond bier en gastronomie”.

Waarna Jef Van den Steen in een zeer aangenaam en begeesterend betoog uitgebreid de ontstaansgeschiedenis van het bier en vooral van de hop in het bier schetste.
Daarna kwam de hoofdschotel van de academische zitting, de intronisatie van twee nieuwe leden. Peter Marc Poissonnier stelde Nele Boudry voor als kandidaat-lid van de vzw en Walter Bilcke trad als peter op van Mieke De Backer.
Tegen 13u. werd het hele gezelschap in restaurant ‘t Hommelhof verwacht voor het aperitief (grotendeels op het binnenterras) en een heerlijk menu.
Tijdens het banket dankten Nele Boudry én Mieke De Backer De Witte Ranke en beloofden ze uitstekende leden te worden. Het ‘Feest van de Vriendschap’ duurde opnieuw tot in de avondlijke uurtjes.

*

DSC00965

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s