TASTE of HOPS

Taste of Hops in Poperinge enkel nog op 24 maart 2019

Showcooking door drie Poperingse chefs, professionele presentatie door Angelo Dorny met live captatie (op groot scherm), proeven van alle mogelijke bereidingen van Poperingse hopscheuten. Hop en allerlei afgeleide producten ruiken, smaken en voelen,… die beleving biedt De Witte Ranke u aan onder de titel ‘Taste of Hops’, enkel nog te boeken op zondag 24 maart 2019

Het dagarrangement start op de onthaalboerderij Lemahieu op de grens van Westvleteren en Poperinge (voorbehouden parkeerplaats). Vanaf 10u. onthalen leden van De Witte Ranke en de hopboer en zijn familie u op koffie en gebak naar believen.

Daarna licht de hopboer in zijn sappige maar gekuiste West-Vlaams de hopscheutenteelt in de kleine serre toe. Boer en gasten staan letterlijk met de voetjes in de aarde: om hopscheuten te oogsten en hopbellen en hoppellets te ruiken en te keuren. Tussendoor vertelt een gids het verhaal van de hopteelt: van wortelblok tot en met de machinale oogst.

Rond 12u. rijdt het gezelschap naar het centrum van Poperinge. Als VIP krijgt u een gratis en voorbehouden parkeerplaats in de buurt van zaal Palace.

Drie Poperingse chefs serveren in die zaal een gastronomisch diner om u tegen te zeggen. Het gaat om de zaakvoerder van zaal Palace Pascal Theeten, Kris Pollentier van het romantisch hotel-restaurant Manoir Ogygia en Pieter Verheyde van restaurant Terminus op de Frans-Belgische grens.

Het menu gaat all the way: van aperitief met exquise hapjes, drie voorgerechten, twee hoofdgerechten, een uitgebreid dessert tot koffie met lokale versnaperingen. Uiteraard begeleid door een ruim assortiment bieren van de vier Poperingse brouwerijen.

Laat alvast het water (of bier?) in de mond komen bij lectuur van onderstaande beschrijving:

Uitgebreid aperitief met exquise hapjes:

“J&T” op basis van Houblonesse Jenever
Poperings Hennepotje
Mossel – Zeekraal – Dashi
Langoustine – Tomaat – Basiliek

Eerste voorgerecht:
Gepocheerd hoeveeitje – handgepelde garnaaltjes – Poperingse hopscheuten – Hollandse saus met Tripel Blond (7°) van de artisanale brouwerij Werbrouck (Den Gouden Arend Roesbrugge)

Tweede voorgerecht:
Carpaccio van kalfshaas – Poperingse hopscheuten – gepofte aardappel – lentebloemen met Watou’s Witbier (5°) van Leroy Breweries Watou

Derde voorgerecht:
Lottewangetjes – Prei – Blanke botersaus – Poperingse hopscheuten met Poperings Hommelbier (7,5°) van Leroy Breweries Watou

Eerste hoofdgerecht:
Lamsfilet – Erwtenpuree – Gebakken hopscheuten – Tijm met Sint-Bernardus Prior (8°) van de Sint-Bernardusbrouwerij Watou

Tweede hoofdgerecht:
Mechelse Koekoek uit Callicannes – Boleet – Vollegrond hopscheuten met Tripel Plukker (7,5°) van brouwerij De Plukker Poperinge

Dessert :
Chocoladeflan – peer – Houblonesse-karamel

Koffie met versnaperingen

Vanaf 17u.
Mystery guest – Variété – Live muziek – Dans – Hapjes en drankjes

Tijdens dit festijn laat groencoach/auteur/presentator Angelo Dorny de chefs, die volop aan het werk zijn, aan het woord, o.a. over hun liefde voor hopscheuten en interviewt hij ook verantwoordelijken van de vier Poperingse brouwerijen en van Sowepo (dat afgeleide producten maakt van hopscheuten).
Alles, van de kleinste beweging van een chef tot een groots gebaar van een brouwer, is live of dankzij vaste en mobiele camera’s via groot scherm te volgen, zodat u geen enkel detail hoeft te missen.

Dankzij sponsoring (o.a. van de stad Poperinge) biedt de vzw Keurbroederschap De Witte Ranke deze totaalbeleving aan voor 120 euro per persoon all-in. Inschrijvingen gebeuren via dewitteranke@gmail.com.

Tot 24 maart 2019 in Poperinge, hoofdstad van het goede leven.

WR

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s