Bierschenker

logo bierschenker

WEDSTRIJDREGLEMENT “Beste Professionele Bierschenker van België” 2016

  1. Kunnen meedingen: alle personen die het beroep van kelner/bierschenker uitoefenen of die afgestudeerd zijn in HSO hotel- en restaurantafdeling, middenstandsopleiding horeca of opleiding zythologie en niet tot laureaat van deze wedstrijd bekroond werden.
  2. De kandidaten sturen voor 14 februari 2016 de vragenlijst (vermeld in punt 3) met antwoorden en een fictieve bierkaart naar: vzw Keurbroederschap De Witte Ranke p/a Hallertaulaan 14, 8970 Poperinge dewitteranke@gmail.com
  3. Vragenlijst:
  • Welk land heeft de grootste bierconsumptie per hoofd?
  • In welk jaar startte keurbroederschap ‘De Witte Ranke’?
  • Wat zijn de functies van hop in bier?
  • Wat hebben brouwerij Sint-Bernardus en Brouwerij De Plukker gemeen?
  • Hoeveel ha hop staat er in Poperinge op datum van vandaag?
  • Wat is gruut?
  • Waarvoor staat het reinheitgebot?
  • Wat is lupiline?
  • In welke maatstaf wordt bitterheid uitgedrukt?
  • Wat is WBA?
  1. Een jury selecteert op basis van de correcte antwoorden en de presentatie van de bierkaart max. zes finalisten.
  2. De (max.) zes finalisten worden uitgenodigd tot de finale op maandag 14 maart 2016 om 9.30u in Zaal Palace, Ieperstraat 34 te 8970 Poperinge.
  3. Tijdens de finale wordt van de finalisten verwacht:

Deel 1

  • Theoretische proef
  • Mondeling verdedigen van een bierkaart
  • Bier en gerecht

Deel 2

  • Het opnemen van een bestelling en het serveren van 3 verschillende bieren op correcte wijze
  • Blind proeven en becommentariëren van 5 bieren
  1. De deelnemers bieden zich in stadskledij aan.

Deel 1A start om 10u00.

Delen 1B en 1C starten om 10u15. De exacte volgorde van de mondelinge presentatie aan de jury wordt vastgelegd bij loting. De deelnemers houden zich strikt aan dit opgelegde tijdschema.

Delen 2A en 2B starten om 13u30. De exacte volgorde van de praktische proeven wordt vastgelegd bij loting. De deelnemers houden zich strikt aan dit opgelegde tijdschema.

Tijdens de wedstrijd is het voor de deelnemers niet toegelaten internet, gsm, telefoon of fax te gebruiken.

  1. Jury 1 beoordeelt de theoretische en mondelinge proeven.

Jury 2 beoordeelt in de zaal de praktische proeven.

  1. De rekenjury staat in voor de verwerking van de puntentotalen van de jury’s.
  1. De laureaat krijgt de titel van ‘Beste Professionele Bierschenker van België 2016 Keurbroederschap De Witte Ranke – Ereprijs hop- en bierstad Poperinge’, uitgedrukt in een diploma en erelint.

De laureaat ontvangt als hoofdprijs 500 euro in speciën en een prijzenpakket (in natura). De finalisten krijgen een diploma, erelint en een prijzenpakket (in natura).

  1. De beslissingen van de jury’s zijn onaanvechtbaar en bindend, er wordt geen briefwisseling over gevoerd.
  1. De deelnemers hebben geen verhaal tegenover de inrichtende vereniging bij gebeurlijke ongevallen en nemen vrijwillig en op eigen aansprakelijkheid deel.
  1. De proclamatie gebeurt op 14 maart 2016 om 19.00u. in zaal Palace, Ieperstraat 34 in Poperinge en wordt gevolgd door een receptie en een kapittelbanket waar alle finalisten gratis doch verplicht aanwezig zijn (in stadskledij). Bij afwezigheid kunnen de verworven prijzen niet worden opgeëist.

Deze derde editie van de wedstrijd ‘Beste Professionele Bierschenker van België’ ® is een organisatie van vzw Keurbroederschap De Witte Ranke (www.witteranke.be; dewitteranke@gmail.com).

logo_wr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s